Alarm! Het gaat niet goed met onze kinderen!

Kind weet niet waarheen met de emoties

Terwijl ik naar mijn 2 jarige zoontje kijk die dicht bij mij op de grond zit en voor de zoveelste keer een knikker in de prachtige knikkerbaan van Grimms stop, lees ik een boek over hoe slecht het gaat met de kinderen. Ik kijk nog eens naar mijn stralende zoontje en vraag me af wat er dan in hemelsnaam niet goed gaat?

Deze website is verhuisd. Je vindt ons nu op everydaymommday.com en dit artikel vind je HIER.

Geplaatst in Elke dag een mamadag, Ouderschap algemeen en getagd met , , , , , , .

5 reacties

 1. Allen op de vrije scholen mogen kinderen nog vrij spelen in de eerste groepen. Dit onderwijs is gericht op de ontwikkeling van de totale mens in tegenstelling tot het gewone, alleen op kennis gerichte onderwijs.
  Vrije scholen besteden ook heel veel aandacht aan de creatieve ontwikkeling en aan praktische vaardigheden.

  • Ja zo is dat! Ik heb zelf 16 jaar op de vrijeschool gezeten en ben nu vrijeschooljuf. Ik verheug mij voor mijn kinderen dat ze ook naar de vrijeschool kunnen gaan. Ik hoop van harte dat de toetsdrift en stressmakerij lang buiten de deur mag blijven.

 2. de Toetsdrift is ook bij Vrije scholen tegenwoordig volop aanwezig.
  Steeds minder periodeonderwijs, Cito toetsen en methode onderwijs.
  Dus helaas is dat niet buiten de deur gebleven….

 3. Er is prachtig kleuteronderwijs geweest, met geweldige kleuterjuffen, die uitgingen van de 10 intelligenties. Of Reggio, dat uitgaat van 100 talen die een kind heeft. Observeren was het sleutelwoord en men paste het aanbod aan het kind. En iedereen vertrouwde op de expertise van deze fantastische juffen. En kleuters speelden de hele dag: vrij, alleen, in groepjes, met de hele groep en ALLES wat aan leerstof werd aangeboden was kindgericht. Nu wordt er gedacht vanuit wantrouwen, vandaar dat idiote getoets en het geven en toetsen van lesjes. De leerstof centraal en niet meer het kind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *