Dit ben ik

Mijn naam is Eveline, ik ben geboren in 1982 in Den Haag, woon sinds 2012 met mijn man en 3 zoons in een heerlijk huis net iets buiten Oldenburg en ben een trotse elkedag-mamadag-mama 🙂 

Ik ben opgegroeid in een vrijeschoolgezin, bestaande uit een papa, een mama, mijn twee 5 jaar oudere tweelingbroers en ik. Ik heb mijn hele schooltijd op de Haagse vrijeschool gezeten. Bij ons was er altijd iemand (mama, papa of oma) thuis voor mij en mijn broers, er kwamen eindeloos veel vriendjes en vriendinnetjes om te spelen, we aten biologisch of biologisch dynamisch, we bezochten af en toe de Christengemeenschap, we speelden muziekinstrumenten, gingen naar sport, we waren veel buiten en we mochten maar weinig tv kijken. Mijn leven was beschermd, veilig, warm en liefdevol.

Toen ik 11 jaar oud was, is mijn moeder verdronken in de Atlantische Oceaan in Frankrijk. Daarna veranderde een hoop in mijn rustige leventje. Mijn vader hertrouwde en er kwamen nog een broer en een zus bij. Ik werd behoorlijk zelfstandig en maakte daardoor als puber een hoop enerverende dingen mee.

Op 17 jarige leeftijd ben ik op kamers gegaan. Ik haalde mijn VWO examen en vertrok naar Leiden om psychologie te studeren. Na een paar wilde jaren met veel feesten, vriendjes en weinig geslaagde tentamens, leerde ik een fantastische Duitse jongen kennen op het strand in Frankrijk. Een latrelatie tussen Hamburg en Den Haag begon.

In datzelfde jaar stopte ik met mijn studie in Leiden en nam een jaar de tijd om mijn toekomstplannen te overdenken. Ik reisde eindeloos op en neer naar mijn vriendje, terwijl ik in de tussentijd werkte in de gehandicaptenzorg. Na lang wikken en wegen besloot ik juf te willen worden en naar de lerarenopleiding in Zeist te gaan.

Tijdens mijn studie ben ik als juf aan het werk gegaan, ik heb vele soorten scholen bekeken en landde uiteindelijk heel gelukkig op de vrijeschool in Den Haag. Daar werkte ik tot ik in 2012 trouwde, zwanger werd en emigreerde naar Oldenburg, net over de Nederlandse grens in Duitsland.

Familieleven
Het was een bewuste keuze van mij en mijn man (die om privacy reden wat op de achtergrond zal blijven) om ons werk traditioneel te verdelen. Mijn man werkt fulltime met wisselende diensten en ik ben er, zolang als dat kan, thuis voor de kinderen. Over welk werk van mij nou gelijk staat aan zijn werk en welk klusje van het huishouden nou onder mijn of zijn takenpakket valt hebben we nog steeds discussies ;).

Inmiddels hebben we 3 lieve jongens gekregen, die op dit moment 1, 4 en 5 jaar oud zijn. De 2 grote jongens gaan naar een Waldorf Waldkindergarten (een vrijeschool boskleuterklas) en de jongste is thuis en gaat als hij 2,5 jaar oud is 3 dagen naar een vrijeschool peuterklasje. Onze opvoeding is een mengelmoesje van verschillende opvattingen: doen wat werkt, de gezonde middenweg en met de antroposofie als inspiratiebron.

In mijn vrije momenten ben ik druk aan het knutselen zowel fysiek als digitaal:). Ik maak waldorfpoppen, jaartafelpopjes en waldorfspeelgoed. Mijn werk is te koop bij mijn online winkeltje Bij Biene en op markten en bazars.

Bientje
Waarom Bientje? Biene is mijn bijnaam in Duitsland, wat ‘bij’ betekent. En omdat ik zowel in Nederland als in Duitsland actief ben, heb ik dat Bijtje een beetje vervormd naar Bientje.
Ik hoop met Bientje een plek te creëren, waar mensen naar toe kunnen die affiniteit of interesse hebben in mijn keuzes omtrent familieleven. Je kan naar Bientje om mijn blogs te bekijken en te lezen, kom naar Bientje om je te inspireren en informatie, tips, tutorials en video's te vinden over opvoeding, onderwijs, leven met de jaargetijden en de jaarfeesten of kom naar Bientje om in mijn winkeltje te struinen.

Bientje is in ontwikkeling. Wie ideeën heeft, tips of wat dan ook, mag mij altijd een berichtje sturen! Eigenlijk ben ik niet zo'n deler en ik vind het heeeel spannend om dit allemaal zo de wereld in te sturen. Maar ik ga ervoor! En wie dit project een warm hart toedraagt en denkt iemand te kennen die dit misschien leuk gaat vinden...spread the word!

Veel plezier op mijn website bientje.com!

Geplaatst in Everyday Mommy Bientje.

2 reacties

  1. Mooi geschreven Eef! En idd spannend, maar ook leuk om eea te delen:je hebt zoveel in huis! En mooie foto’s steeds erbij! Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *