Geboorteverhalen – een levensvoorspeller?

In verwachtingBevallen is het meest heftige en het meest bijzondere wat ik in mijn leven heb meegemaakt. Mijn jongste zoon is deze week 2 jaar oud geworden! Met weemoed kijk ik terug naar de drie keer dat ik het leven gaf aan mijn zoons. Zouden die momenten waarop mijn zoons hun eerste adem haalden mij iets kunnen vertellen over hun levensweg?

Mijn jongens blijven altijd een beetje anoniem op mijn blog. Ik gun ze zelf de mogelijkheid te kiezen voor hoe zij aanwezig zijn in de digitale wereld. Toch stel ik jullie ze graag eens voor aan de hand van hun geboortes.

De keizersnee van een directeur

Mijn eerste zoon werd 6 jaar geleden geboren. Na 48 uur weeën en 1,5 uur persweeën bleek dat mijn zoon niet de normale geboorteweg kon gaan. De weeën werden gestopt, ik werd als een Jezus op een operatie tafel gebonden en mijn lijf werd een stukje opengesneden. Een onwerkelijke ervaring waarbij het voelde alsof er een olifant op mij duwde, totdat tadaa, mijn zoon als een tovertruc vanachter het groene gordijntje verscheen. Hij schreeuwde zijn ene schreeuw des levens en lag vervolgens in mijn armen en keek mij aan. Hij keek en keek en keek.
Mijn oudste zoon is een zeer harmonisch, ontspannen kind. Hij is eenvoudig in de opvoeding, richtinggevend onder zijn leeftijdsgenootjes en uiterst sociaal competent. Als ik een voorspelling zou doen, vermoed ik dat mijn zoon iets leidinggevends gaat doen.

De circusgeboorte van een kunstenaar

Mijn tweede zoon werd 5 jaar geleden geboren zoals het voor mij hoorde. Ik moest er wel voor werken, 12 uur lang met zorgen of het wel natuurlijk zou lukken, of ik het zonder verdoving zou kunnen en met zoveel acrobatische trucs dat ik in het circus niet zou misstaan. Dat gevoel van die eerste haartjes zal ik nooit vergeten, het ging lukken, hij was er bijna! Mijn zoon kwam pruttelend in mijn armen en ik zong. Zong ik dan luisterde hij, zong ik niet dan pruttelde hij.
Mijn middelste zoon is een zeer gevoelige jongen. Hij is kwetsbaar, emotioneel en kunstzinnig. Mijn zoon wil zijn haren laten groeien, draagt het liefst zijn roze regenlaarzen en knutselt de hele dag. Als ik een voorspelling zou doen, denk ik dat mijn zoon iets kunstzinnigs of creatiefs gaat doen. Hij zal graag werken aan soloprojecten en zal vast een gevoelige en zorgzame partner zijn.

De watergeboorte van een topsporter

Mijn jongste zoon kwam 2 jaar geleden zwemmend op de wereld. Nadat bleek dat mijn kind geen vruchtwater meer had moest de geboorte opgewekt worden. Ik kreeg een infuus en ging aan de slag. De geboorte was bijzonder vredig en gecontroleerd. Behalve dat ik zoals elke keer onze de indruk was van de oerkracht, wist ik exact wat ik moest doen. De geboorte duurde vanaf de eerste wee tot de laatste 4 uur, waarvan ik het laatste uur in bad zat. Het moment dat ik dat kleine bolletje onder water kon liefkozen voor de laatste wee, staat op mijn netvlies gebrand. En daar was hij, eerst onder water en daarna stevig, sterk en hard brullend in mijn armen. Hij brulde de eerste 2 minuten en daarna was hij tevreden en huilde niet meer. Een geboorte om in te lijsten.
Mijn Benjamin is een krachtig kereltje, zowel fysiek als qua karakter. Hij weet wat hij wil. Mijn zoon is motorisch opvallend sterk, hij kon met 10 maanden al lopen en is van ’s ochtends tot in de avond in de weer met een bal. Hij schiet als een volleerd voetballer, vangt, springt en leert zichzelf nu dribbelen als een basketballer. Mijn jongste zoon gaat voor topsport denk ik 🙂
Via Facebook deelde ik dit filmpje van 1 minuut na de geboorte van mijn jongste zoon.

Bewondering voor moeders

Terugkijkend naar die geboortes groeit mijn ontzag voor het leven én de bewondering voor mij zelf en álle moeders om mij heen! Zo’n geboorte is toch een knap staaltje werk!

Ik ben gezegend met 3 fantastische kinderen! Mijn directeur, mijn kunstenaar en mijn voetballer ??? (en als ze besluiten om putjesschepper, pianist of programmeur te worden vind ik dat natuurlijk net zo goed!)

Hoe kijken jullie terug op de geboortes van jullie kinderen? En zou je ook al in de geboorteweg een levensweg kunnen herkennen of vermoeden?

Meer lezen over bevallen en de kraamtijd:
De geboorte van een moeder (met kwaaltjes)
Regels en tips voor het kraambezoek
Het ideale kraamcadeau

Geplaatst in Elke dag een mamadag, Zwangerschap en geboorte en getagd met , , , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *