Everyday Mommyday’s augustus 2019

Zon strand en zeeLieve lezer!

Het is middenin de zomervakantie en zoals eerder aangekondigd vier ik een paar weken vakantie met een minimaal telefoon en computer gebruik. Dus het is wat stil vanaf mijn zijde. Het is heerlijk om nu even hele dagen zonder smartphone onderweg te zijn en te genieten van de échte wereld.

Zelfs al ben ik vooral moeder, vrouw-van en mezelf 🙂 én schrijf ik er vaak zelf over dat digitale middelen het liefst met mate te genieten zijn, het leven als blogger is natuurlijk behoorlijk digitaal. Het is altijd een uitdagende zoektocht naar een mooie middelmaat in het gebruik van de o zo fijne digitale middelen en het zonder schermpjes genieten van het werkelijke leven. Dat ken jij vast ook?!

Ambities

Ondanks deze digitale zomerpauze merk ik dat het schrijven en het andere mensen inspireren, mij ongelooflijk dierbaar zijn geworden het afgelopen jaar. Nu het einde van mijn ouderschapsverlof in zicht komt, maar ik deze schrijfdroom nog niet wil laten varen, heb ik de stoute schoenen aangetrokken en een donatiesite aangemaakt. Ik wil geld inzamelen om in de toekomst een boek uit te kunnen geven en om materiaal te kunnen kopen waarmee ik mijn werk hier en op YouTube professioneler aan kan gaan pakken. Ben je enthousiast over mijn werk en wil je me steunen, dan kan dat hier. Alles kan, maar niets moet!

Ik wens je heerlijke, ontspannen zomermaanden! ❤🍀☀️

Liefs, Eveline

 

Hieronder lees je een paar van mijn miniblogs:

De zee

eind goed al goedTerwijl deze post online gaat, ben ik heerlijk onderweg met mijn gezin. We zitten in de buurt van de zee, want we zijn ware strandliefhebbers. Ik hou van het water, de wind, de geluiden en de rust tegelijkertijd. De kinderen genieten eindeloos van het zand en het water en omdat ik misschien in mijn vorige leven een reptiel was 😉 kan ik nooit genoeg van de zon krijgen.

De zee heeft in mijn leven meerdere keren een belangrijke rol gespeeld. Ik ben groot geworden aan zee, leerden mijn examens aan het strand, beklom met meerdere liefdes het hoogste puntje van de pier in Scheveningen, de zee nam het leven van mijn moeder en diezelfde zee bracht me de liefde van mijn leven.

10 augustus is de dag waarop ik stil sta bij het sterven van mijn moeder. Vorig jaar deelde ik hier mijn verhaal. Het delen en alle reacties erop maakte dat ik besloot op zoek te gaan naar mijn redders. Met deze post deelde ik mijn belevenissen.

Tips voor onderweg

Tips voor onderwegReizen met kinderen. Soms is dat leuk, soms niet zo leuk. Om zo snel mogelijk van A naar B te komen, halen we een hoop trucjes van stal om onze kinderen tevreden te houden. Rijden tijdens slapenstijd, zoethoudertje in de vorm van (vaak ongezond) lekkers en kinderen achter het scherm parkeren zijn 3 van de meest gebruikte manieren om een ontspannen reis te hebben.

Wat te doen als je nou niet zo van het schermkijken bent en niet zo graag je kinderen altijd wil zoethouden met autodrop? Of als je kinderen zich toch gaan vervelen, of help!! je opeens in de file komt te staan?

Lees verder

Wij reizen veel met de auto. Wij leven gevoeld half in Oldenburg en half onderweg naar Nederland of Noord Duitsland. Om het onderweg gezellig te houden doen wij het volgende:

In de auto hebben wij altijd een stapel mini zoekboekjes mee, we hebben meerdere fijne luistercd’s en de kinderen vinden het heerlijk om te kijken naar vliegtuigen, bouwmachines en landbouwvoertuigen. Als het kijken en het luisteren op is, dan spelen we spelletjes.

– rode auto’s tellen.
– bij alles wat we zien een passend liedje zingen.
– ik zie ik zie wat jij niet ziet
– ik noem een dier en de jongens bedenken met de laatste letter een nieuw dier. Dus: olifanT – TijgeR – ReuzeschildpaD – Duif – enz.
– ik ga op reis en ik neem mee.

Andere tips:
– Magisch schrijfbord
– Een zak met vakjes die vast zit aan de stoel voor, met voor elk uur iets. Een klein cadeautje, iets te maken, spelletje, kleurboekje, bellenblaad, stickers, iets te eten, enz.
– Genoeg stopplekjes onderweg om te kunnen bewegen (springtouw of frisbee niet vergeten)
Auto Bingo of achterbankbingo (online of in de winkel te koop)

Filetip: iets geks zoals een clownsneus meenemen. Je moet je even over de schaamte heenzetten, maar de kinderen hebben de grootste pret andere weggebruikers hallo te zeggen🤡😅

Hebben jullie goede reis- of filetips? 

 

Slapen met kleine kinderen

SamenslapenSlapen en kinderen; ik geloof dat er geen onderwerp in de opvoeding van kinderen is waar zoveel ouders mee worstelen. Ja er zijn altijd die uitzonderingen, maar veel ouders kennen het fragiele moment op de dag, waar iedereen moe is maar kinderen weigeren zo te gaan slapen, zoals wij ouders ons dat hadden voorgesteld.

Kinderen klagen over angsten, huilen, willen niet alleen zijn en klampen zich aan hun ouders vast en ouders raken oververmoeid, gefrustreerd of voelen soms zelfs groeiende agressiviteit. Hoe kan het toch dat inslapen zo lastig is? Wat is de oorzaak en is er een manier om de ingewikkelde situatie te verbeteren?

Ik schreef in het afgelopen jaar 4 blogs met als thema slapen:

1. Waarom is in slaap vallen zo moeilijk?
2. Alleen slapen, maar ik ben bang!
3. Kindjes slaapje is heilig, maar waar?
4. Goede gewoontes voor het slapen gaan.

De mooiste winkeltjes van Nederland

De mooiste winkeltjes van NederlandZoals beloofd HIER een handig overzichtje met mooie winkels voor houten speelgoed, jaartafelspulletjes, natuurlijke en eerlijke kleding, mooie boeken, tijdschriften en andere mooie ecologisch, biologische en/of antroposofische producten.

De stenen winkels vind je in een overzichtje per provincie/stad en de online winkels heb ik ingedeeld per categorie.

Veel zoek en vind plezier!

Fijne zomer

Zomer op de jaartafelOp onze jaartafel is het zomer geworden. Die tafel laat ik twee maanden heerlijk verstoffen, want wij zijn buiten. Vanaf eind augustus mag de oogsttijd op de jaartafel zijn intrede doen. Een fijn overzichtje over de jaarfeesten maakte ik HIER en een overzichtje voor hoe je de jaartafel zou kunnen maken door het jaar geen vind je HIER.

Op YouTube vind je alle de liedjes die passen bij de jaarfeesten of gewoon zomaar door de dag heen.
Ik verzamel al een tijdje moed om mijn eerste vlog op te nemen, maar ik durf nog niet. Wie weet komt dat na deze zomer ergens 🙂

Ik hoop dat je veel leesplezier hebt gehad en nieuwe inspiratie hebt kunnen opdoen. Heerlijke, lange, zomerse dagen gewenst!

Liefs, Eveline

Geplaatst in Elke dag een mamadag, Nieuwsbrief en getagd met , , , , , , , , .

2 reacties

    • Je bent een lieve schat! In Duitsland heeft iedereen een PayPal account, maar ik heb net ontdekt dat dat in Nederland nog niet helemaal het geval is. Ik heb nu een donatiesite aangemaakt voor diegene die geen PayPal hebben.
      Liefs, Eveline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *