Waarom een blog?

Moederschap en onzekerheidMisschien vraagt iemand zich af waarom nou juist ik een blog begin. Eveline die wel gezellig kan kletsen, maar eigenlijk best onzeker is en niet zo’n prater als het om persoonlijke zaken gaat. 
Dat wil ik graag uitleggen. 

Punt 1.
Zoals ik al in mijn eerste post heb geschreven, heb ik nogal wat vragen gekregen over mijn keuze (tijdelijk) geheel te stoppen met werken om fulltime moeder te worden. De mening van anderen loopt uiteen van jaloers tot belachelijk makend. Dat ontwikkelende bij mij de drang om uit te leggen waarom ik dat doe, waarom ik ervan overtuigd ben dat ik het goede daarmee doe en waarom mijn leven er niet armer, maar juist rijker door is geworden.

Punt 2.
In Duitsland word ik er vaak raar en verbaasd op aangekeken dat ik in Nederland vrijeschooljuf was. Mijn uiterlijk voorkomen en hoe ik praat, schijnt blijkbaar niet overeen te komen met het beeld wat bestaat bij een vrijeschooljuf. Dat vind ik jammer. Ik geloof namelijk in heel veel aspecten van de vrijschool en antroposofie.
Ik hoop nu met mijn blog te laten zien dat voorstanders van de vrijeschool of antroposofie niet stoffig, in paars gehuld, hun naam dansend en met geitenwollensokken gekleed hoeven zijn. De vrijeschool en antroposofische ideeën zijn hartstikke hip en van deze tijd en ik hoop dat ik middels sluipreclame 😉 en goede voorbeelden, dat kan laten zien!

Punt 3.
Ik houd van schrijven. Ik heb altijd ervaringen opgeschreven, niet omdat ik in oorsprong overtuigt was van de nieuwswaarde van wat ik schrijf, maar gewoon omdat ik het leuk vind. Tot nu toe heb ik nog nooit iets daarvan willen delen. Ik zie het als een soort persoonlijke ontwikkeling dat ik dat nu wel doe en durf.
 Als het goed aankomt, dan is dat leuk; lukt het niet dan is dat ook in orde.

Wie mij van dichtbij kent, weet dat ik een 1000 pagina’s tellend manuscript op de plank heb liggen. Die bladzijden heb ik ooit als puber en jong volwassene geschreven en bevatten mijn gehele ervaringen op liefdesgebied van die tijd. Alle briefjes, MSN gesprekken, oneerbare voorstellen, dates, liefdes en romantische overdenkingen. Als ik ooit de moed heb, zou ik dat nog wel eens willen herschrijven en uitgeven.

We zullen zien wat de toekomst brengt. Voor nu ben ik helemaal in mijn nopjes en bruis ik van de ideeën. Wie vragen heeft of tips om over te schrijven, kan me altijd aanspreken. Leuk zelfs!

Meer lezen over wie ik ben? Klik hier!

Geplaatst in Everyday Mommyday.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *